Cyriel Dessers is hard op weg dit record van Cristiano Ronaldo te verbreken

27 november 2021

Pro Shots

Cyriel Dessers heeft zich sinds zijn komst naar Feyenoord ontpopt tot absolute toetjeskoning (credits naar Kein Geloel). De Belgische spits scoorde al vaak na het verstrijken van de 90e minuut, ook deze week weer tegen Slavia Praag. Door al die goals lijkt Dessers hard op weg om een (Europees) record van Cristiano Ronaldo te laten sneuvelen.


Lees ook: Michiel Kramer over Cyriel Dessers: 'Hij is veel meer dan dat'

Dessers scoorde dit jaar al 5 (!) keer in blessuretijd, iets wat het Portugese fenomeen 7 keer lukte in het seizoen 2013-14. Ronaldo scoorde toen voor de winterstop 5 keer na de 90e minuut. Dessers heeft tot aan januari nog 8 wedstrijden om alvast een voorsprongetje te nemen op Ronaldo wat dat betreft.

Ander record?
Dessers scoorde al zijn goals als invaller, iets wat hem een ander record kan opleveren. Tot op heden heeft de spits 8 keer gescoord (1 keer bij Genk, 7 keer bij Feyenoord) nadat hij binnen de lijnen kwam. Het record van meeste doelpunten als invaller staat op naam van Seydou Doumbia, hij scoorde in het seizoen 2008-09 15 keer voor Young Boys. Dessers kan dus nog even aan de bak.

Goals van Dessers dit seizoen
· PSV (uit) - 92e minuut
· NEC (thuis) - 92e minuut
· Sparta (uit) - 92e minuut
· Union Berlin (uit) - 72e minuut
· AZ (thuis) - 92e minuut
· Slavia Praag (uit) - 31e en 93e minuut