Luuk de Jong staat weer tegenover Sergio Ramos: ‘In mijn top 5 favoriete duels’

3 oktober 2023

Getty Images
Duel Luuk de Jong Ramos

Luuk de Jong blikt in het AD alvast vooruit op de clash met Sergio Ramos. PSV nodigt De Jong's oude club Sevilla vanavond uit in het Philips Stadion voor hun 2e Champions League wedstrijd. De Nederlandse spits heeft veel respect voor Ramos, die in zijn top 5 staat als het op Europese duels aankomt.


Lees ook: Check dit filmpje! PSV is ‘klaar om geschiedenis te schrijven’ tegen Sevilla

"Het bijzondere bij Ramos is natuurlijk dat hij méér is dan alleen een topverdediger, hij is ook een leuke spits", aldus De Jong. "Zoveel kopgoals gemaakt bij corners en vrije trappen, dat is echt knap". Gaat hij hem vanavond proberen af te leiden? "Nee, in principe niet. Ik begin vanavond geen gesprek."

Lucio
Luuk heeft behoorlijk wat verdedigers voor zijn neus gehad in zijn jaren in Europa. Een van zijn favoriete duels was met Lucio, de 105-voudige international van Brazilië. Het voelde als 'een ontgroening op het allerhoogste niveau'. "Een les in topvoetbal van een ‘moordenaar", aldus De Jong, die toen pas 20 jaar oud was.

Stefan De Vrij
"Een duel met Stefan de Vrij staat ook in mijn top 5", vervolgd de PSV'er. Op de avond van de Europa League-finale in 2020, midden in de coronapandemie. We kennen elkaar natuurlijk van Oranje, zijn goede collega’s, maar die avond was het simpel: het was hij óf ik." Met Giorgio Chiellini heeft De Jong ook goed kunnen stoeien. "Chiellini haalt lachend het bloed onder je nagels vandaan", geeft hij toe. Achteraf kreeg hij een knuffel van de Italiaan met de woorden: "Ik heb genoten van ons gevecht, bedankt!"

Ronald Araújo
Tenslotte wil Luuk de Jong ook Ronald Araújo genoemd hebben. "Toen ik bij Sevilla speelde, maakte hij in een wedstrijd tegen ons zijn debuut voor Barcelona." Toen maakte de Uruguayaan al indruk, maar toen Luuk samen met hem speelde bij Barca wist hij het zeker: "Hij wordt de beste verdediger ter wereld."