Maas begint met zege op Anderlecht

admin • 19:23, 08-01-2016 / Laatste Update: 12:15, 12-12-2023

Rob Maas heeft zijn 1ste wedstrijd als interim-hoofdtrainer van Vitesse gewonnen. In het Spaanse La Manga won de Arnhemse ploeg donderdag in een oefenwedstrijd van de Belgische topclub RSC Anderlecht: 1-2.

Verschil van 7 goals

Vorig jaar werd het op dezelfde plek nog 5-0 voor Anderlecht, maar dat scenario was nu al snel niet meer mogelijk. Binnen een minuut zette Dominic Solanke de Arnhemse ploeg op 0-1. Valeri Qazaishvili stuitte nog op doelman Silvio Proto, maar in de rebound prikte de huurling van Chelsea raak.

Ota

De openingsfase was voor Vitesse. Kosuke Ota maakte zijn 1ste minuten in het team van Maas, die deze week de taken overnam van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz. De Japanse linksachter speelde degelijk en foutloos en toonde enkele keren de goede trap in zijn linkerbeen. Op aangeven van Ota maakte Solanke bijna de 2-0, maar de voorzet kwam iets achter de aanvaller waardoor Solanke niet tot afronden kwam. Ota speelde ruim een half uur. Hij trainde deze week voor het eerst mee met Vitesse en wordt rustig gebracht. De back werd vervangen door Kelvin Leerdam.

Anderlecht nam gaandeweg het overwicht over en kwam na een klein half uur langszij. Idrissa Sylla knikte raak na een hoekschop (1-1). Balverlies van Maikel van der Werff bezorgde Sylla kort daarna een vrije doortocht, maar Vitesse-doelman Eloy Room keerde de inzet. Vlak voor rust schoot Qazaishvili de bal met een fraai stiftje op de lat.

Solanke

In de rust wisselde Anderlecht-trainer Besnik Hasi zijn complete elftal. Dat kwam het spel van de Brusselse formatie niet ten goede. Vitesse had na rust de controle over de wedstrijd. Tot heel veel grote kansen leidde dat niet. Na ruim een uur spelen zette Solanke Vitesse opnieuw op voorsprong en andermaal deed hij dat door attent te reageren op een terugspringende bal. Van der Werff schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied hard via de vingers van goalie Davy Roef op de lat, waarna Solanke lachend scoorde vanaf 5 meter (1-2).

Anderlecht-Vitesse 1-2 (1-1)

1. Solanke 0-1, 1-1 Sylla, 63. Solanke 1-2.

Anderlecht: Proto (46.Roef); Heylen (46.De Medina), Faes (46.Kara), Deschacht (46.Nuytinck), N’Sakala (46.Acheapong); Tielemans (46.Dendoncker), Conte (46.Matthys); Trezeguet (46.Alvarez), Suarez (46.Okaka), Praet (46.N’Gandoli); Sylla (46.Okaka).

Vitesse: Room; Diks, Van der Werff (72.Kashia), Kruiswijk, Ota (35.Leerdam); Yeini (62.Baker), Qazaishvili (62.Pantic), Nakamba; Rashica (76.Olinik), Solanke (83.Dauda) en Brown.