Makkelie zet veelbesproken grensrechter uit z’n team: Mario Diks niet naar EK

13 april 2021

Getty Images

Danny Makkelie heeft zijn vaste grensrechter Mario Diks uit z'n team gezet. Dat heeft de Nederlandse scheidsrechter besloten naar aanleiding van het veelbesproken afgekeurde doelpunt van Cristiano Ronaldo tijdens Servië-Portugal in de WK-kwalificatie. "Ik had echt gehoopt op meer steun, begrip en vertrouwen na de succesvolle samenwerking de afgelopen jaren."


Diks gaf geen signaal toen Ronaldo in de blessuretijd de winnende goal maakte (3-2). Diks zag niet dat de bal over de lijn was en dus ging de goal niet door, tot woede van Ronaldo. In zijn frustratie smeet hij zijn aanvoerdersband op de grond en beende hij van het veld. Na afloop bood Makkelie zijn excuses aan.

Geen EK
Maar de gemiste goal heeft dus wel verregaande gevolgen. Diks is sinds eind maart geen onderdeel meer van Team Makkelie, zo laat hij weten aan Omroep Friesland. Daardoor mag hij dus ook niet mee naar het EK voetbal, iets waar hij ontzettend naar uitkeek.

'Een zeer, zeer grote teleurstelling'
"Dit is voor mij een zeer, zeer grote teleurstelling zo vlak voor het EK", vertelt Diks aan de Friese omroep. "Op woensdag 31 maart heb ik van Makkelie te horen gekregen dat hij met een andere assistent verder wil, omdat het vertrouwen in onze samenwerking weg is."

Vervanger
Ook Makkelie bevestigt dat hij Diks vervangen heeft met Jan de Vries. "Het is juist dat Jan de Vries de positie van Mario Diks in het team heeft overgenomen. Het betreft een teamaangelegenheid. Uit respect voor Mario, maar ook in het belang van het team, doen we over de reden van de wisseling geen uitspraken."