admin • 23:51, 29-10-2020 / Laatste Update: 02:38, 05-01-2024

PSV heeft donderdagavond ternauwernood van Omonia Nicosia gewonnen. Een tijd lang leken de Eindhovenaren zichzelf enorm tekort te doen, maar toen was daar Donyell Malen in de absolute slotfase.

De mannen van Roger Schmidt gingen al niet ontspannen het duel in. De Eindhovenaren werden tegengewerkt door de Cypriotische coronaregels en dienden zelfs een klacht in bij de UEFA. Toch moest er 'gewoon' worden gespeeld.

Fraaie, maar genaaide treffer

Na iets minder dan een half uur te hebben gespeeld maakte de thuisclub op prachtige wijze de openingstreffer. Vanaf eigen helft (!) schoot Jordi Gómez de bal achter een verbijsterde Yvon Mvogo. Maar had de goal wel mogen tellen? Het schot was namelijk een vrije trap en de bal leek niet stil te liggen. Desondanks wees de scheids - die in deze fase van de EL nog niet wordt gesteund door een VAR - naar de middenstip: doelpunt.

Boem boem Malen

Gelukkig ging PSV toch nog met een lekker gevoel de rust in. Donyell Malen stond op de juiste plek om een puike voorzet van Noni Madueke binnen te tikken en deed dit ook.

Zoektocht naar 1-2

In de 2e helft ging PSV op zoek naar de zege; aan de horizon gloorde immers een winnende treffer. Grote kansen waren er ook, maar Mohamed Ihattaren en Malen slaagden er allebei niet in om deze te verzilveren.  En dus leken de Eindhovenaren zichzelf enorm tekort te doen, ware het niet dat Malen in de slotseconden vrij voor de keeper opdook en de winnende 1-2 binnenprikte.