Marc Overmars baalt van zichzelf: ‘Heb de fout gemaakt dat ik hem niet eerder heb gekocht’

28 juli 2021

Getty Images

Marc Overmars plukte afgelopen zomer Steven Berghuis weg bij aartsrivaal Feyenoord. Daar hoefde de directeur voetbalzaken overigens niet zo heel veel moeite voor te doen, gezien de clausule in het contract waardoor hij voor een prikkie was op te halen. Overmars vertelt in gesprek met het AD over de eerste dagen van Berghuis bij Ajax.


"Hij is heel prestatiegericht is", aldus de directeur. "Elke dag bekijkt hij de data. Wat heb ik gedaan vandaag? Hij wil en moet dan bij de top 3 zitten. En die topsportmentaliteit, die we bij Dusan Tadic bijvoorbeeld ook zien, heeft hij ook. Alleen dat beeld hebben veel mensen niet van hem. Ik vind hem daarin heel volwassen. Rode kaarten? Dat is denk ik ook een stukje frustratie, omdat hij zo graag wil winnen en zichzelf wil laten zien. Wat ik zo knap vind: hij heeft daar gewoon 5 heel goede jaren gehad."

Eigen fout
Overmars betaalde uiteindelijk meer aan Feyenoord, om van al het gezeur met juristen af te zijn. "Dat het snel werd afgerond en hij door de voordeur naar buiten kon, was voor mij belangrijker dan dat we 5 ton meer of minder zouden betalen. De groep ging naar Oostenrijk. Dan moeten we rust hebben. Als juristen met elkaar beginnen, weet je dat je drie weken verder bent voor er een letter op papier staat", vertelt Overmars.

"Dus toen heb ik gezegd: daar gaan we niet aan beginnen. Daarom hebben we ook iets meer betaald dan op papier stond", zegt de directeur voetbalzaken, die zichzelf wel iets verwijt. "Ik heb wel eens gezegd: ik heb de fout gemaakt dat ik hem niet 5 jaar geleden al heb aangetrokken."