Mart van den Heuvel stopte bij PSV vanwege Mark van Bommel: ‘Hij is een lul, een drama’

15 april 2021

Mark van Bommel was de reden dat PSV-meubilair Mart van den Heuvel geen teammanager meer wilde zijn bij de Eindhovense club. In de podcast Skiete Willy van Voetbal International noemde Van den Heuvel de voormalig speler en trainer van PSV onder meer een lul.


"Zijn periode als trainer was echt dramatisch. Als speler had ik echt een heel goede band met hem. Toen hij de Gouden Schoen won heb ik die nog uitgereikt. Dat was echt een leuke periode", begon Van den Heuvel nog vriendelijk.

Van het ene naar het andere
"Naderhand werd hij trainer. Bij de jeugd kreeg hij al aanvaringen met het hoofd van de jeugdopleiding. Hij (Van Bommel) deed volledig zijn eigen ding en wilde niet mee in de structuur." Van den Heuvel snapte dan ook niets van het gegeven toen Van Bommel coach werd.

"Dat was schijnbaar zo beloofd en dat helemaal fout", zo ging hij verder. "Ik snap ook echt niet wat hem bezielde en ik heb ook helemaal geen contact meer met hem gehad toen hij ontslagen werd. Hij heeft mij 1 keer opgebeld, enkele dagen nadat hij ontslagen was. Hij schold me helemaal verrot en toen heb ik hem neergelegd."

Boze belletjes
Van Bommel hield volgens Van den Heuvel voet bij stuk. "Hij belde nog een keer met een geheim nummer. Toen heb ik hem gezegd dat hij maar naar Veldhoven moest komen en dan zou ik hem vertellen wat voor grote lul hij is. Daarna heb ik nooit meer iets van hem gehoord."

Het ging er bij Van den Heuvel niet in dat Van Bommel vond dat hij alles kon bepalen toen hij hoofdtrainer werd. "Ik hem gezegd dat als hij zou zorgen dat het elftal ging voetballen, dat wij dan, de dokter, ik, de materiaalmannen en de fysiotherapeuten voor het overige zorgden. Hij zei dat hij alles zou bepalen", rondde Van den Heuvel wat dat aangaat af.

Koning zonder troon
"Dat liep helemaal uit de hand. Rob van den Ouwenland liep gewoon weg en stopte er mee. Ik heb de dokter ooit bij me gehad. Die zat te trillen toen hij bij hem was geweest en moest gaan opereren. Ik heb het ook tegen Bert van Marwijk gezegd, maar naar hem luisterde Mark ook niet. Hij was niet voor rede vatbaar. Voor ons was het een heel moeilijke en vervelende periode. 1 van de redenen dat ik gestopt ben."