Matchwinner Isimat-Mirin mocht helemaal niet mee naar voren

admin • 18:55, 19-11-2017 / Laatste Update: 23:15, 07-01-2024

Nicolas Isimat-Mirin kreeg dit seizoen bij PSV vaak gezeik over zich heen, omdat hij door onhandige overtredingen strafschoppen veroorzaakte. Tegen PEC Zwolle was de Franse verdediger een keer de gevierde man, door zijn ploeg in blessuretijd naar de winst te schieten: 0-1.

PSV stond tegen Zwolle onder grote druk en mocht met een punt tevreden zijn. Toch besloot Isimat in blessuretijd mee naar voren te gaan. ,,Ik probeerde hem terug te roepen'', bekende Phillip Cocu na afloop. Het lukte de coach van de Eindhovenaren niet Isimat te bereiken. ,,Ik ben blij dat hij hem er uiteindelijk inschoot. Nota bene een verdediger.''

Ook doelman Jeroen Zoet probeerde Isimat nog terug te roepen. ,,Hij moest eigenlijk blijven. We hadden het moeilijk. En soms moet je dan genoegen nemen met een punt. Toch zijn we er in blijven geloven. Dat we toch weer winnen is een tik voor de concurrentie.''

Blije Isimat

Isimat-Mirin maakte eerder in Frankrijk al eens het winnende doelpunt in de blessuretijd van een wedstrijd, vertelde hij na afloop. ,,Ik ben blij voor het team en voor de fans'', aldus de matchwinner. ,,We moeten nog niet praten over het kampioenschap. Elke wedstrijd moeten we het weer laten zien. We hebben er weer drie punten bij, dat is het belangrijkste.''