Mauricio Garcia de la Vega wil naam Roda-stadion verkopen aan Duitse crypto-investeerders

12 september 2019

BSR

Mauricio Garcia de la Vega heeft plannen om het stadion van Roda JC binnenkort te verkopen. De man, die de Limburgse club maar wat graag wil overnemen, is volgens bronnen van Dagblad de Limburger ook in onderhandeling met Duitse crypto-investeerders.


Volgens De Limburger heeft een woordvoerder van Roda gezegd dat er verregaande onderhandeling zijn met een naamgever voor het stadion. Wie dat is, is nog niet duidelijk. Wel is er een dingetje... Roda is geen eigenaar van de Stadion-naam en kan dus niet zomaar de naam verkopen.

Hoe zit het?
Gemeenten in de regio Parkstad zijn de eigenaren en zullen hier dus toestemming voor moeten geven. Als zij dat al doen, geven ze de naam vrij aan de club Roda en mogelijk niet aan De la Vega. Toch moet deze sponsordeal het geld opleveren dat Roda nodig heeft om hun tekorten te kunnen beperken.

Garcia de la Vega sloot afgelopen voorjaar een deal met clubeigenaar Frits Schrouff in de hoop zijn 79,98 procent van de aandelen over te nemen. Een onderdeel van deze deal was dat hij vanaf dat moment verantwoordelijk zou zijn en op zou draaien voor de tekorten.

De la VAAG-a
Vorige week werd er bekend gemaakt dat Garcia de la Vega volgens betrokkenen bij ROda nog altijd geen geld in de club heeft gestoken. De huidige gang van zaken heeft binnen en buiten de club voor de nodige verontwaardiging gezorgd. Ook raakte de Mexicaan in opspraak door een nogal kritisch stuk in NRC Handelsblad.