Meesterscout Piet de Visser stuurt Ghanees toptalent naar PSV voor stage

11 september 2019

BSR/SOCCRATES

PSV heeft komende week de Ghanese jeugdinternational Kwadwo Opoku op stage. De 18-jarige is afkomstig van de voetbalschool van Piet de Visser en Godwin Attram in Ghana. Opoku is een linksbenige buitenspeler, die onder meer bij Ghana O20 actief is.


Alle partijen gaan kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Opoku blijft in ieder geval tot en met volgende week en sluit aan bij PSV O19, getraind door Ruud van Nistelrooij. De inmiddels bijna 85-jarige De Visser is enthousiast over de voorlopige samenwerking. ,,Het is mooi om met PSV in verbinding te blijven en te kijken of we elkaar op deze manier kunnen helpen. Ik ben nog altijd scout bij Chelsea, maar PSV blijft nu eenmaal de club waar ik lang gewerkt heb en ook graag blijf komen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Opoku is een talentvolle speler, die in Europa kan doorbreken, denkt De Visser. ,,Hij is gewend aan 3 keer trainen per dag en fysiek zal hij zich kunnen handhaven. We willen hem nu graag op dit niveau zien en de komende periode zal duidelijk worden of er bij PSV iets van komt.”