Met dit (door jullie gekozen) elftal zou Oranje alle EK’s en WK’s winnen

27 maart 2020

ANP

Massaal bezochten jij en de andere Sportnieuws.nl-lezers dit artikel, waarin je kon stemmen op jouw favoriete Oranje-spelers uit (bijna) alle tijden. Er kwam een 11-tal uit waarmee het Nederlands elftal dé titelfavoriet zou zijn voor elk EK en WK. Wát een team!


Edwin van der Sar is de doelman. Hij versloeg collega's Jan Jongbloed en Hans van Breukelen ruimschoots, door 89% van de stemmen te pakken.

Tekst loopt door onder foto. (ANP)


Verdediging
Achterin vinden we 4 centrale verdedigers. Ook niet zo erg, want stuk voor stuk zijn ze fenomenaal. Ronald Koeman (85%), Virgil van Dijk (78%), Jaap Stam (58%) en Frank Rijkaard (53%) veroverden een basisplek. Onder andere Giovanni van Bronckhorst en Frank de Boer vielen (net) buiten de boot.

Tekst loopt door onder foto. (ANP)


Middenveld
Op het middenveld was de keuze reuze. Ruud Gullit bleek de best aangeklikte middenvelder met 73%. Naast hem staan Wesley Sneijder (64%) en Clarence Seedorf (36%). Lekker middenveld, toch? Willem van Hanegem, Frenkie de Jong en Johan Neeskens waren een paar van de mannen die het team net niet haalden.

Tekst loopt door onder foto. (ANP)


Aanval
Samen met Edwin van der Sar is Johan Cruijff de meest gekozen speler (89%). Met 66% werd Marco van Basten 2e bij de aanvallers, Dennis Bergkamp eindigde met 53% van de stemmen net voor Arjen Robben.

Tekst loopt door onder foto. (ANP)


De bank
Hans van Breukelen, Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer, Ruud Krol, Willem van Hanegem, Frenkie de Jong, Johan Neeskens, Edgar Davids, Arjen Robben, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooij en Patrick Kluivert.

In het vorige artikel staan andere percentages aangegeven dan in dit artikel. Ga uit van de percentages in dit artikel: hier is namelijk berekend wat voor percentage van de stemmen een speler daadwerkelijk heeft gekregen. De polletjes in het vorige artikel geven (doordat je meerdere spelers kon aanklikken) verkeerde percentages aan.