Mitroglou reageert op overstap naar PSV: ‘Mijn carrière is een avontuur’

22 augustus 2019

PSV verraste vriend en vijand met het aantrekken (op huurbasis) van Konstantinos Mitroglou. De 31-jarige Griekse spits scoorde aan de lopende band voor Olympiakos Piraeus en Benfica, maar kende weer mindere periodes bij Marseille en Galatasaray.


“Mijn carrière is een avontuur en deze keuze voor PSV is een mooie stap", zegt hij op het digitale huis van de Eindhovenaren. "Ik kijk er naar uit om in Nederland om de prijzen te spelen en de ploeg te helpen zich te kwalificeren voor de Europa League.”

Mitroglou kan PSV zelf naar die Europa League helpen, want hij zit donderdag meteen bij de selectie voor het duel met Limassol.

Routine
Trainer Mark van Bommel is blij dat er vers aanvallend bloed bij is. Door blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro - plus het naderende vertrek van Hirving Lozano - was de spoeling voorin dun. “We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties. Daarnaast brengt hij routine met zich mee. Konstantinos loopt al jaren mee en weet wat er nodig is om op dit niveau te presteren.”