Mokhtar bezorgt PEC in slotseconde de volle 3 punten

Bart van der Wijst • 23:41, 30-09-2017 / Laatste Update: 19:27, 05-01-2024

Lang leek FC Groningen op weg naar een puntje bij PEC Zwolle, maar uiteindelijk stond het met lege handen. Echt groots was het allemaal niet, doelpunten vielen er wel degelijk: 3-2. Youness Mokhtar besliste in de slotseconde de wedstrijd. Het duel eindigde overigens met 11 tegen 10, Kevin van Weert kreeg direct rood.

De spits van FC Groningen, die voor de 1-2 zorgde, ging er laat in de wedstrijd met gestrekt been in op de achillespees van Dirk Marcellis. Even daarvoor sloeg de vlam al in de pan.

Goal en goal x2

De bezoekers in het MAC³PARK stadion konden maar weinig genieten. Hét hoogtepunt kwam dan ook van de uitploeg, via Ritsu Doan. Hij schoot raak door de benen van Marcellis én Diederik Boer. Lang duurde de voorsprong van FC Groningen niet, nog geen 5 minuten later lag de gelijkmaker er alweer in. Stef Nijland reageerde als snelste bij een rebound.

In de 2de helft waren de rollen precies hetzelfde. Groningen kwam op voorsprong via Van Weert - met de vraag of de bal over de lijn was. Bam. 5 minuten later: gelijk. Ryan Thomas trof doel met een fraai schot na een corner: 2-2. Dat was qua kansen ook het laatste wat er in de wedstrijd gebeurde, nee serieus.