MVV op geweldige wijze naar finale play-offs (video's)

admin • 18:30, 21-05-2017 / Laatste Update: 10:07, 12-12-2023

MVV-Maastricht heeft zich op geweldige wijze geplaatst voor de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De ploeg uit Limburg was in het 2de duel met 2-1 te sterk voor Cambuur Leeuwarden nadat het 1ste duel in Maastricht in 1-1 eindigde. Invaller Thomas Verheijdt werd de matchwinner voor de ploeg uit Maastricht. MVV mag nu in de finale van de play-offs aantreden tegen Roda JC voor promotie naar de Eredivisie.

Spanning bij beide ploegen

Dat beide ploegen de spanning van het eventuele promoveren voelden, was te merken. De 1ste helft leverde niet heel veel spektakel op en beide ploegen vielen wat tegen. In de 2de helft kwam het duel echter helemaal los. Martijn Barto, die in de 2de helft was ingevallen, zette de ploeg uit Leeuwarden op voorsprong en schoot zijn team virtueel naar de finale van de play-offs. De clubheld rondde een prachtige bal over de verdediging van teamgenoot Jamiro Monteiro op geweldige wijze af. Dit betekende voor Barto zijn 18de goal in 45 wedstrijden dit seizoen.

Veerkracht MVV

Cambuur leek op weg om de overwinning te pakken aangezien MVV niet gelijk een antwoord had op het tegendoelpunt. De Leeuwarders wisten de score echter niet uit te bouwen en gaven de ploeg uit Maastricht weer hoop. Dit resulteerde in een geweldige slotfase waarin het duel alle kanten op kon. MVV maakte in de 80ste minuut de gelijkmaker door een goede goal van Steven Pereira.

Geweldige kopbal

MVV drukte door en kreeg via een vrije trap nog een goede kans op de winnende. Specialist Ciranni zag zijn inzet echter net naast gaan via de muur. Het duel leek af te gaan op een verlenging, maar MVV legde zich hier niet bij neer. Uit zo ongeveer de allerlaatste mogelijkheid wist de ploeg uit Maastricht de winnende te maken. Na een heerlijke voorzet van Joeri Schroyen wist MVV-invaller Thomas Verheijdt met een geweldige tegendraadse kopbal zijn ploeg een finaleplaats te bezorgen.

De #JupilerPlayOffs in optima forma: Thomas Verheydt knikt MVV in blessuretijd langs Cambuur! #cammvv https://t.co/m4EMsKAzPa pic.twitter.com/yj8Wzt3YUB