Na tests bij NEC en Almere City: ‘Binnen 7 weken zouden er weer fans in de stadions kunnen’

1 maart 2021

BSR Agency

De wedstrijden NEC-De Graafschap en Almere City-Cambuur van afgelopen weekenden waren het decor van tests van Fieldlab. Het bedrijf liet toeschouwers het stadion in om te kijken of ze veilig en coronaproof van het voetbal konden genieten.


Dit om te zorgen dat het Nederlandse voetbal en de andere sporten weer snel mét fans gespeeld kunnen worden. Goed nieuws: na de 2 tests denkt het bedrijf dat er binnen 7 weken weer regelmatig fans in het stadion kunnen.

OMT
De wetenschappers van Fieldlab gaan de komende 3 weken alle verzamelde data analyseren en delen hun bevindingen daarna met het Outbreak Management Team (OMT). Het OMT zal vervolgens het kabinet advies geven. "In het meest optimistische scenario duurt dat hele traject 7 weken", zegt Dimitri Bonthuis, persvoorlichter van Fieldlab, tegen NU.nl. Vanaf dan zouden er dus in een bepaalde vorm weer toeschouwers in de stadions kunnen.

Avondklok? Dan geen fans
"Uiteraard zijn we ook afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Iedereen zal begrijpen dat we geen publiek bij stadions kunnen toelaten zolang er bijvoorbeeld een avondklok is."