‘Naam van Schreuder valt opnieuw bij Bundesliga-club in nood’

30 november 2022

Getty Images

Alfred Schreuders naam is opnieuw gevallen bij Bundesliga-club VfB Stuttgart. Die Schwaben zijn nog altijd op zoek naar een coach als vervanger van interim-trainer Michael Wimmer.


Schreuder werd eerder al genoemd bij de Duitse club, maar toen zag de oefenmeester van Ajax een overstap zelf (nog) niet zitten. Maar ondertussen staat Schreuder onder grote druk bij Ajax dankzij de tegenvallende resultaten in de Champions League en Eredivisie. Een deel van het Amsterdamse publiek roept ook al geruime tijd om het vertrek van de oud-voetballer.

Vlucht naar Duitsland?
Een nieuw avontuur in het buitenland zou dus niet eens zo gek zijn voor Schreuder. Bij Stuttgart zingt zijn naam in ieder geval nog altijd rond, weet Sky Deutschland-journalist Florian Pettenberg te melden. Bruno Labbadia en Jess Thorup zijn de andere kanshebbers voor het hoofdtrainersschap bij de 5-voudig landskampioen van Duitsland.

Stuttgart staat momenteel op de 16e plaats in de Bundesliga. Pellegrino Matarazzo werd in oktober ontslagen na 9 wedstrijden op rij zonder overwinning.