🎥 | STUNT! NAC deelt PSV nieuwe dreun uit en knikkert Eindhovenaren uit beker

23 januari 2020

BSR

NAC Breda heeft voor een megastunt gezorgd in de 8e finale van de KNVB Beker. Het team, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie, was met 2-0 te sterk voor PSV, dat na meerdere tikken in de Eredivisie nu ook in het bekertoernooi een dreun te verwerken krijgt.


NAC gaat door naar de kwartfinale (waarin AZ de tegenstander is), terwijl PSV ook de kans op de laatst mogelijke prijs van het seizoen ziet vervliegen.

Saaie 1e helft
PSV, de nummer 4 van de Eredivisie, had veel problemen om tot kansen te komen in de Brabantse derby in Breda. Sterker: NAC kwam nog het meest dichtbij een treffer. Arno Verschueren schoot na een klein kwartier op de lat, terwijl de Eindhovenaren enkel kleine mogelijkheden kreeg.

NAC scoort, rood PSV
Na de pauze was het snel raak in Breda. En tot vreugde bij de thuissupporters was het NAC dat scoorde in de 54ste minuut: Othmane Boussaid rondde in 2 instanties af na een pass van Verschueren. PSV stond voor een inhaalrace, maar die kwam er helemaal niet, zeker niet toen Timo Baumgartl na een uur spelen met rood van het veld moest na een overtreding op de doorgebroken Boussaid.

Ivan Ilic besliste ruim een kwartier voor tijd het duel door, met wat geluk, de 2-0 te maken nadat zijn schot van richting werd veranderd door Nick Viergever. Zo knikkert NAC na een Brabantse derby het PSV van trainer Ernest Faber uit het bekertoernooi.

Bizarre statistiek
Het is voor NAC alweer de 4de keer op rij na loting tegen PSV dat er wordt gewonnen. En alsof die statistiek nog niet bizar genoeg is, alle 4 de keren dat de club uit Breda tegen PSV moest, werd er geen enkele tegentreffer geïncasseerd!