NAC kan degradatie haast niet meer ontgaan na thuisnederlaag tegen Feyenoord

BSR/Soccrates

admin • 00:39, 25-04-2019 / Laatste Update: 10:55, 07-01-2024

NAC Breda ziet de Keuken Kampioen Divisie steeds dichterbij komen. Op woensdagavond verloor NAC van Feyenoord na een hele matige 1e helft. In de 2e helft lukte het de thuisploeg ook niet om hun trouwe supporters nog een lekkere wedstrijd voor te schotelen. Feyenoord was veel te sterk en won overtuigend met 0-4.

Voor het eerst sinds weken mocht Jeremiah St. Juste weer eens vanaf de aftrap beginnen. Hij beloonde het vertrouwen van Van Bronckhorst na 10 minuten. Toen schoot de verdediger Feyenoord al naar 0-1. Vlak voor rust hield doelman Benjamin van Leer de bezoekers een handje. Hij liet een schot van Dylan Vente van zijn handen stuiteren en zag de bal over de doellijn gaan. Vente kreeg zo zijn 1e doelpunt van het seizoen cadeau.

Toornstra deelt KO uit

Net toen het publiek van NAC voor het laatste half uurtje nog even vol hun ploeg aanmoedigde maakte Jens Toornstra er 0-3 van. Daarmee ging het laatste beetje hoop op een stunt van NAC wel verloren. Nog geen 5 minuten later maakte Toornstra er met een heerlijke vrije trap 0-4 van. Van buiten het strafschopgebied legde hij de bal met gevoel buiten bereik van Van Leer in de bovenhoek.

5 minuten voor tijd maakte Toornstra er bijna een hattrick van. Na een goede kapbeweging in het vijandige strafschopgebied schoot hij de bal hard op paal terwijl Van Leer aan de grond genageld stond. Gelukkig voor NAC bleef het daarbij en liepen de Rotterdammers niet verder uit naar 0-5.

NAC afhankelijk van Excelsior

In de Eredivisie staat NAC nu op 22 punten uit 32 wedstrijden. Nummer 17 Excelsior staat op 27 punten en komt donderdag in actie tegen ADO Den Haag. Als de Rotterdammers die wedstrijd winnen, is het gat tussen NAC en Excelsior met nog 2 wedstrijden te spelen onoverbrugbaar en is degradatie een feit voor de ploeg van Ruud Brood.

Feyenoord zeker van 3e plek

Door de overwinning op NAC kan Feyenoord de 3e plaats in de Eredivisie niet meer ontgaan. Het gat met nummer 4 AZ is nu opgelopen tot 7 punten. Zowel Feyenoord als AZ heeft nu 32 wedstrijd gespeeld in de competitie.