NAC en Emmen schieten geen meter op met gelijkspel in degradatiekraker

BSR/Soccrates

admin • 23:57, 12-04-2019 / Laatste Update: 13:46, 12-12-2023

NAC Breda en FC Emmen hadden vrijdagavond een uitgelezen kans om belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie. De 3 punten leken lang met Emmen mee de bus in te gaan, tot de thuisploeg pas in de 88e minuut de gelijkmaker maakte. Eindstand: 1-1. En daar hebben beide ploegen niet heel veel aan.

De club uit Brabant staat al weken op de gevaarlijke 18e plek in de Eredivisie. Met 21 punten, 5 minder dan nummer 17 Excelsior, had NAC echt een overwinning nodig om uitzicht te houden op lijfsbehoud. FC Emmen begon deze vrijdagavond op de 'veilige' 15e plek met 28 punten, maar voelde de hete adem van De Graafschap, 16e met 26 punten, wel in de nek.

Emmen op voorsprong

Na een kwartier voetballen zette Luciano Slagveer op aangeven van Anco Jansen de bezoekers uit Drenthe op 0-1 voorsprong. In het resterende deel van de 1e helft konden beide ploegen nog wel gevaarlijk worden, maar kwamen ze niet meer tot scoren.

Nerveuze slotfase

FC Emmen begon sterk in de 2e helft. Voetballende zette de ploeg van Dick Lukkien de thuisploeg steeds meer onder druk, maar het lukte niet om tot echt grote kansen te komen. Ondertussen tikte de tijd langzaam weg voor NAC. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het voetbal van beide ploegen er niet beter op.

NAC zet nog even aan

Bijna kwamen de bezoekers op 0-2 in de 83e minuut. Maar de bal werd vlak voor de lijn weggehaald op het moment dat Jafar Arias het beslissende doelpunt wilde maken. In de absolute slotfase was het NAC Breda dat alsnog een bevrijdende treffer maakte. Erik Palmer-Brown kreeg het publiek op de banken met de 1-1.

Meteen na de 1-1 zette NAC in een kolkend stadion vol door om ook de 2-1 nog uit het vuur te slepen, maar meer dan 1 goal zat er vrijdagavond niet in voor de thuisploeg.

Kleine verschillen in Eredivisie

NAC Breda blijft 18e met 4 punten minder dan Excelsior. FC Emmen blijft op de 15e plek staan met 3 punten voorsprong op De Graafschap, en zijn dus ook nog lang niet zeker.