NAC gooit trainer Hyballa na 7 wedstrijden alweer op straat

3 juli 2020

ANP Sport

Na precies 7 wedstrijden is het al klaar tussen trainer Peter Hyballa en NAC Breda. Hoewel hij deze week nog aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen en donderdag en vrijdag de trainingen heeft geleid, is de Duitse coach vrijdagmiddag ontslagen. 


Hyballa werd na de ochtendsessie door algemeen directeur Mattijs Manders op het matje geroepen voor een gesprek. Daarin kreeg de trainer te horen dat het einde oefening is voor hem. Manders in een korte reactie: "In goed overleg hebben wij afscheid van elkaar genomen. We hebben met elkaar afgesproken daar verder geen uitspraken over te doen."

Ruzie met technisch manager
De algemeen directeur wil niet zeggen of de onwerkbare situatie met Tom Van Den Abbeele, die aanblijft als technisch manager, de reden is voor het vroege vertrek van Hyballa. In een interview met het AD veegde de trainer op 20 juni de vloer aan met het gevoerde sportieve beleid van Van Den Abbeele in wie hij geen enkel vertrouwen had. 

7 wedstrijden trainer geweest
Hyballa tekende op 3 februari een contract voor 1,5 jaar, in de tijd dat Luuc Eisenga nog algemeen directeur was in Breda. Onder leiding van Hyballa, bekend om zijn gegenpressing, speelde NAC 5 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie met 3 zeges en 2 gelijke spelen. De daverende 1-3-zege in de kwartfinale van de KNVB-beker op AZ was zijn grootste succes, de daaropvolgende 7-1-afstraffing in de halve finale tegen Feyenoord zijn enige nederlaag.