NAC neemt in slotminuut koppositie over na doelpuntrijke avond in de KKD

BSR Agency

admin • 00:04, 28-09-2019 / Laatste Update: 22:46, 04-01-2024

Het werd een doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda steeg naar de 1ste plek na een heel laat doelpunt tegen TOP Oss. De Graafschap blijft ongeslagen maar speelde slechts gelijk in Kerkrade tegen Roda JC.

De Graafschap is nog steeds ongeslagen, maar niet meer de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mike Snoei speelde uit bij Roda JC gelijk: 1-1. Javier Vet (De Graafschap) en Iké Ugbo (Roda JC) zorgden voor de doelpunten van de avond. Het opvallendste moment van de avond vond buiten de voetballijnen plaats. Aanhangers van Roda JC werkten hun Mexicaanse clubeigenaar in de rust hardhandig het stadion uit! Check hierrrr de beelden.

Excelsior sloopt Jong PSV

In Rotterdam kon in de rust de champagne eigenlijk al open. Jeffry Fortes maakte na 5 minuten voetballen al de openingstreffer. Stan Meijer scoorde 3 minuten later weer en na een half uurtje voetballen opnieuw. Tussendoor pakte ook Dogucan Haspolat nog een doelpunt mee. Zo stond het bij rust al 4-0 voor de thuisploeg.

Na rust kwamen de talenten van PSV nog aardig terug in de wedstrijd. Robin Lauwers en Cyril Ngonge zorgden ervoor dat het nog heel even spannend leek te worden. Maar in de slotfase maakte Jeffry Fortes met de 5-2 een einde aan die spanning.

Cambuur zonder moeite langs Volendam

Op bezoek bij de Volendammers had Cambuur Leeuwarden geen moeilijke avond. Jamie Jacobs zette zijn ploeg op voorsprong in de 14de minuut. Robert Mühren scoorde voor rust ook nog 2 keer (1 goal vanaf de penaltystip). Na rust was het opnieuw Mühren die feest kon vieren. Hij mag de wedstrijdbal mee naar huis nemen na zijn 3de doelpunt van de avond. Zo stapte Cambuur met een 0-4 overwinning van het veld.

Overige uitslagen

Diep in de blessuretijd maakte Andrija Filipovic de 0-1 voor NAC. Daardoor gaat de ploeg uit Breda nu aan kop van de Keuken Kampioen Divisie met 1 puntje (19 punten) voorsprong op Cambuur Leeuwarden en De Graafschap (18 punten).

Top OSS 0 - 1 NAC Breda

FC Eindhoven 4 - 1 Telstar

FC Almere City 3 - 2 FC Dordrecht

MVV 1 - 4 Jong Ajax

NEC 3 - 3 Go Ahead Eagles