NAC-spelers ‘met corona’ krijgt hertest: geen corona meer

10 augustus 2020

Getty Images

Bij een hertest zijn geen coronagevallen aan het licht gekomen in de selectie van NAC. Het oefenduel met FC Dordrecht ging zondag niet door, omdat 2 spelers van de Bredanaars een dag eerder een positieve uitslag kregen.


In verband met de resultaten van die testen werd besloten ook het trainingskamp in Oudenbosch per direct te beëindigen. Na een uitgebreide hertest van de 2 spelers volgde maandag alsnog een negatieve uitkomst. In verband met de privacywet is geen melding gemaakt om welke spelers het gaat. Het duo sluit woensdag weer aan bij de groep.

Wekelijkse controle
Volgens de club is het na de hertest ‘minder waarschijnlijk’ dat er besmettingen zijn bij NAC. Spelers en staf worden wekelijks gecontroleerd op het virus. In aanloop naar het oefenduel met ADO Den Haag (zaterdag om 16.00 uur) wordt de gehele selectie opnieuw getest. Woensdag worden de trainingen hervat in Zundert.

NAC-ADO
De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion, dat als experiment wordt gebruikt met het gedeeltelijk toelaten van publiek, gaat in principe ‘gewoon’ door. Of dat met of zonder publiek is, is aan de gemeente Breda.