NAC-trainer Maurice Steijn doet 1 keer zijn verhaal over tripje naar Ibiza: ‘Ik begrijp de ophef’

6 mei 2021

Pro Shots / Henk Korzelius

NAC-trainer Maurice Steijn betreurt de ophef en doet zijn verhaal over zijn reis naar Ibiza en de commotie die daarover ontstaan is. "Het enige dat ik mezelf verwijt is dat we er duidelijk over hadden kunnen communiceren", zegt hij in gesprek met het AD.


Woensdag liep de 5-daagse thuisquarantaine af en leidde Steijn weer de training in aanloop naar het duel met MVV. "Ik begrijp de ophef aan de ene kant wel, als je niet alle ins en outs weet. Ik wil best nog 1 keer mijn kant van het verhaal geven”, begint hij.

'Ik moest daar fysiek aanwezig zijn'
"Ik ben in de zomer hierheen gekomen en heb daar mijn vakantie met mijn gezin voor afgebroken om direct te kunnen beginnen. Ik had daar nog wat zakelijke dingen lopen waarvoor ik fysiek aanwezig moest zijn. Dat moest voor 1 mei gebeuren. In de afgelopen periode hebben we dat elke keer proberen te plannen, maar dat is niet gelukt. Of het paste niet in het schema of de vluchten waren niet beschikbaar, er waren tal van redenen waarom dat niet lukte."

Afgesproken
"Nu lukte het wel.” Daags na NAC - Excelsior (1-2) vertrok Steijn. "Dat was heel duidelijk afgesproken met Mattijs Manders. Ik zou naar Spanje gaan, Ton Lokhoff naar Duitsland. Allebei zouden we even weg zijn. Ik zou terugkomen en vanaf vrijdag weer alles leiden. Dat hebben we met de dokter doorgesproken, ook met de arts van de KNVB.”

Niet in quarantaine
Volgens Steijn hoefde hij niet in quarantaine omdat hij viel onder de uitzonderingen die er bestaan voor internationals en ploegen die Europees spelen. "Zij worden zo vaak getest, ik ben daar ook dagelijks getest. Alles was afgekaart. Ook de trainingen: die zouden geleid worden door Edwin de Graaf (in het kader van zijn trainerscursus, red.) Dus dit was het juiste moment om daarheen te gaan.”

'Geen vakantie'
"Het was geen vakantietripje, heb mijn kinderen ook niet meegenomen. Het enige wat ik mezelf verwijt is dat we er duidelijk over hadden kunnen communiceren: jongens ik ben een paar dagen weg, de TD is een paar dagen weg, vanaf vrijdag gaan we weer beginnen. Het is allemaal niet zo spannend. Zeker gezien de commotie, hadden we beter kunnen communiceren”, benadrukt hij.

'Ik snap de commotie'
Dat de supporters niet snappen waarom de trainer weg is in een periode waarin buitenlandse reizen worden afgeraden en in een tijd waarin het slecht gaat met de club én de ploeg in voorbereiding is op de play-offs, begrijpt Steijn. "Maar als dingen niet anders kunnen... Dit was het enige moment om te gaan. Ik snap de commotie, maar ik hoop door dit verhaal te doen op begrip omdat ik toch echt fysiek aanwezig moest zijn. Het was van tevoren afgekaart.”

Privé
De precieze reden voor zijn Ibiza-reis, die 6 dagen duurde, wilde hij niet geven. "Dat is een privézaak."