NAC verprutst maandagavondtopper tegen De Graafschap

BSR

admin • 00:08, 22-10-2019 / Laatste Update: 21:48, 13-12-2023

NAC Breda was bij een overwinning op De Graafschap koploper in de Keuken Kampioen Divisie geweest. De ploeg van trainer Ruud Brood verloor maandagavond in eigen huis de topper echter met 1-2, waardoor het plek 2 zelfs moet afstaan aan de tegenstander van maandag.

Tegen de rust zag het al slecht uit voor NAC. Daryl van Mieghem scoorde al na 40 seconden en Javier Vet maakte het na 42 minuten al vrij matig voor de Bredanaars. Toen captain Arno Verschueren ook nog eens rood pakte in de 45e minuut, leek de 2e helft niet eens meer gespeeld te hoeven worden. Huseyin Dogan scoorde echter nog tegen voor 1-2. Het slotoffensief leverde daarna niets meer op.

Cambuur blijft dus koploper met 25 punten uit 11 wedstrijden, de Superboeren stijgen naar plek 2 met 23 punten een beter doelsaldo dan NAC, dat nu 3e is met hetzelfde aantal punten.

Ajax in vorm

Jong Ajax verpulverde Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie met 4-0. Lassina Traoré maakte een (onzuivere) hattrick, Jurgen Ekkelenkamp maakte de laatste. De ploeg van Mitchell van der Gaaf staat nu 4e, op 3 punten van NAC.

Eindhovense derby

In Eindhoven stond de leuke wedstrijd Jong PSV - FC Eindhoven op het programma. De stadsderby was spannend na de gescoorde pingel van Cyril Ngonge in de 1e helft. Bart Biemand scoorde namelijk 6 minuten voor tijd tegen, waarna Robin Schoonbrood pas in de 93e minuut de overwinning binnensleepte voor Jong PSV.

NEC won uit bij Jong AZ met 0-2, na goals van Zian Flemming en jongeling Anthony Musaba. Daarmee stijgen de Nijmegenaren naar de 8e plek.