NAC zwaait 16 (!) spelers uit, onduidelijkheid over toekomst Ruud Brood

17 mei 2019

BSR

Het gedegradeerde NAC Breda heeft vrijdag afscheid genomen van 16 spelers. De club speelt volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en heeft de aflopende contract van onder andere topscorer Mitchell te Vrede niet verlengd.


Ook Giovanni Korte, Gianluca Nijholt, Fabian Sporkslede, Grad Damen, Bart Meijers, Richelor Sprangers en Theo Zwarthoed krijgen geen nieuwe verbintenis. 8 andere spelers verlaten Breda omdat hun huurovereenkomst ten einde loopt. Het gaat om Luka Ilic, Paolo Fernandes, Erik Palmer-Brown (Manchester City), Benjamin van Leer (Ajax), Khalid Karami (Vitesse), Dorian Dervite (Charleroi), Lucas Schoofs (AA Gent) en Robert Mühren (Zulte-Waregem).

NAC werkte vrijdag zijn laatste training van het seizoen af. De 1e oefensessie van de volgende jaargang staat op 26 juni gepland. Het is nog de vraag wie er dan als trainer voor de groep staat.

Nieuw gezicht
Het contract van Ruud Brood loopt deze zomer ook af. Hij tekende in maart tot het einde van het seizoen als opvolger van de opgestapte Mitchell van der Gaag en slaagde niet in zijn opdracht om NAC voor degradatie te behoeden.