NEC en De Graafschap scoren allebei 1 keer in geheime oefenpot

Theo Kock

admin • 23:11, 23-03-2017 / Laatste Update: 21:25, 12-12-2023

De Graafschap en NEC hebben donderdagmiddag in een geheime oefenpot gelijkgespeeld op De Vijverberg. De 2 scoorden beiden 1 keer.

De wedstrijd werd om veiligheidsredenen achter gesloten deuren gespeeld.

Flink wat wissels

De Graafschap-trainer Henk de Jong gunde heel wat wissels weer eens minuten. Zo stonden Daryl van Mieghem, Dean Koolhof, Youssef El Jebli, Lion Kaak en Bart Straalman aan de aftrap bij Jupiler League-club. Centrumverdediger Sven Nieuwpoort maakte zijn rentree na een enkelblessure.

Van Mieghem

De Graafschap nam na 14 minuten de leiding. NEC-doelman Joris Delle liet een voorzet los en legde vervolgens El Jebli neer, waarna Van Mieghem de toegekende penalty benutte: 1-0. De Superboeren hadden voor rust weinig te vrezen voor NEC.

Awoniyi

De Jong gaf na rust ook Tolgahan Cicek, Tim Keuntjes en tweede doelman Jasper Heusinkveld speeltijd. Na 83 minuten kwam NEC op gelijke hoogte door een rake kopgoal van Taiwo Awoniyi: 1-1.

[poules_game teasertext="" team="nec" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]