NEC gunt aan herstel werkende Ebecilio de kans

14 november 2017

Proshots

De 23-jarige Kyle Ebecilio gaat bij NEC ballen. De middenvelder krijgt van de Nijmeegse club de kans om aan zijn herstel te werken, meldt De Gelderlander.


De oud-speler van FC Twente is transfervrij, maar werd in juni van dit jaar getroffen door een zenuwaandoening. De centrale is daar inmiddels van hersteld. Door een zwaar programma te volgen, onder begeleiding van de medische staf van NEC, wil hij zich weer klaarstomen voor het profvoetbal. Het is de bedoeling dat de Rotterdammer op termijn aansluit bij Jong NEC.

Syndroom
Ebecilio werd in de zomer van 2016 getroffen door een andere ziekte, het zeldzame Syndroom van Guillian Barré. Het lichaam had een afweerreactie tegen zijn eigen zenuwcellen. De voetballer had onder meer last van krachtverlies en motorische problemen in de benen en voeten.

Na zijn herstel van het Syndroom van Guillian Barré speelde de middenvelder de 1e helft van vorig seizoen 9 wedstrijden voor Jong FC Twente. In maart 2017 is zijn contract ontbonden.

Up and down
Ebecilio maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar het Engelse Arsenal. Daar kwam hij niet verder dan het 2e elftal. In de zomer van 2013 verkaste hij transfervrij naar FC Twente. Na 2 jaar werd hij een half seizoen verhuurd aan Nottingham Forrest en vervolgens een half seizoen aan ADO Den Haag. Bij NEC hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.