NEC heeft een nieuwe hoofdtrainer, met natuurlijk Ron de Groot als assistent

2 juni 2020

Broer van den Boom

Rogier Meijer is de nieuwe hoofdtrainer van NEC. Hij was al sinds 2019 onderdeel van de technische staf van de Nijmegenaren, nu tekent hij voor 1 seizoen als eindverantwoordelijke met een optie voor een extra jaar.


Meijer was al eens interim-trainer, samen met Adrie Bogers en Ron de Groot. Dat was na het ontslag van trainer Jack de Gier begin 2019. Vorig jaar was hij onderdeel van het trainerstrio Bogers, Meijer en François Gesthuizen. Nu krijgt Meijer dus eindverantwoordelijkheid. De Groot gaat Meijer ondersteunen als assistent-trainer. Een functie die De Groot al jaren heeft bij NEC.

'Hij heeft indruk gemaakt'
"We hebben deze interne keuze bewust gemaakt”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "Rogier heeft met zijn visie over voetbal een goede indruk op ons gemaakt. Daarnaast heeft hij de afgelopen 1,5 jaar al ervaring opgedaan en dat zijn voor zijn ontwikkeling grote en belangrijke stappen geweest.”

'Ontzettend trots'
Meijer zelf wilde graag bij NEC blijven. "Ik heb verschillende uitstekende gesprekken gevoerd met Wilco en de RvC en ben ontzettend trots dat ik deze uitdaging aan mag gaan.”