NEC op eredivisiekoers door winst bij Emmen

admin • 00:35, 19-05-2017 / Laatste Update: 09:37, 08-01-2024

NEC heeft goede zaken gedaan in de play-offs om promotie en degradatie. De 1e halve finale bij Emmen werd met 1-3 gewonnen dankzij 3 goals na rust, nadat Emmen al vroeg in de 1e helft op voorsprong was gekomen. Zondag kan NEC het in eigen huis afmaken.

NEC heeft best goede herinneringen aan een bezoek aan Emmen. Maar die werden al snel aan diggelen geschoten. Na 5 minuten spelen had Alexander Bannink namelijk al gescoord voor de thuisploeg. Hij stond vrij op randje 16 en kon hard uithalen, waardoor NEC-keeper Joris Delle kansloos was.

Kansen

In de eerste helft waren verder geen levensgrote kansen te zien. De grootste kans voor NEC was vlak voor rust. Jay-Roy Grot gaf de bal hard voor, maar niemand kon er tegenaan lopen om 'm in te tikken.

NEC na rust veel beter

Na rust werden de Nijmegenaren steeds sterker en nam de druk op het doel van Emmen steeds meer toe. Toch was het elke keer 'net niet'. Totdat Emmen-keeper Dennis Telgenkamp in de 54e minuut besloot een handje te helpen. Het afstandsschot van Gregor Breinburg was hard, maar zeker houdbaar. Telgenkamp probeerde de bal naar de zijkant te stompen, maar hij stompte 'm via de binnenkant van de paal in zijn eigen doel.

Grot

Een kwartiertje daarna pakte NEC de verdiende voorsprong. Julian von Haacke kwam de bal min of meer naar Grot brengen en die wist er wel raad mee. Hij draaide verrassend naar zijn zwakke linkerbeen, maar haalde toch knap uit. Met een schuiver via de binnenkant van de paal zette hij de stand op 1-2.

Druk blijft

Daarna rook NEC bloed en probeerden zij een 3e goal te maken om het play off-treffen met Emmen min of meer al te beslissen. Ze hadden de wedstrijd onder controle en wisten uiteindelijk ook een doelpunt te maken. Na wat gefrommel op de rand van het strafschopgebied kreeg Taiwo Awoniyi de bal voor zijn voeten. Met een bekeken schot in het zijnet zette hij de Nijmegenaren op een zetel richting de volgende ronde.

De return

Zondag spelen de ploegen om 16:45 uur weer tegen elkaar, in de Goffert in Nijmegen. De uiteindelijke winnaar speelt tegen de winnaar van de confrontatie tussen NAC en Volendam.