NEC-supporters kregen klappen van PSV-fans bij parkeergarage: ‘Zaten als ratten in de val’

13 mei 2022

ProShots

Woensdag speelde PSV thuis tegen NEC (3-2). Daarna gingen de meeste toeschouwers rustig naar huis, maar een plukje supporters van beide ploegen ging met elkaar op de vuist. Dat blijkt uit een verslag van De Gelderlander.


"Schreeuwende mannen met capuchonnetjes. Rake klappen. Voor een groep NEC-supporters eindigde het uitduel met PSV woensdag in een drama. Ook de politie is verrast", zo schrijft de krant.

Het gaat om een grote groep NEC-fans: circa 300 man. De plek waar het gebeurde was garage Om De Hoek. De groep PSV-fans was kleiner: rond de 15.

Ratten
"Zij zaten bij de ingang van de garage echt als ratten in de val", zegt Jeroen Rengers, voorzitter van supportersvereniging NEC. "Er liepen ook ouderen tussen. Vaders met kinderen. Onschuldige supporters. Als je dat hoort, schieten de tranen je in de ogen. Je kind of je vader zal er maar tussenlopen."

Wat was de reden van de explosie van geweld? "90 procent zeker dat er niks geks aan de hand was. We gaan de zaak verder onderzoeken en willen ons over de betrokkenen ontfermen, zonder meteen in de slachtofferrol te kruipen", zegt Rengers.

Politie
Tijdens en na het duel in Eindhoven waren er geen problemen, zegt de politie. Een woordvoerder meldt: "Op het moment dat deze groep de garage binnen wil gaan, duikt een groep (vermoedelijk) PSV-supporters vanuit het niets op, die de groep NEC’ers aanvalt in en bij de parkeergarage. Er worden direct meer eenheden op af gestuurd, maar de relschoppers verdwijnen even snel als ze gekomen zijn."

NEC
Een woordvoerder van NEC stelt het te betreuren dat een groepje ‘nietsvermoedende NEC-fans achterna is gezeten’. Er zou inmiddels ook contact zijn geweest met PSV. "Die club heeft zich bij ons verontschuldigd voor de daden van een klein deel van de achterban en gezegd alles in werking te stellen om de verantwoordelijken te achterhalen en straffen."