NEC verliest maar weer eens, nu van Real Sociedad

admin • 22:54, 29-07-2016 / Laatste Update: 04:13, 08-01-2024

Er is nog heel wat werk aan de winkel voor NEC. Een week voor de seizoensopening tegen PEC Zwolle kregen de Nijmegenaren weer een tik, nu van Real Sociedad: 2-0. De nummer 9 van Spanje speelde een groot gedeelte van de wedstrijd nog met een B-team ook.

De nederlaag was niet het eerste kansloze verlies in de voorbereiding. Eerder ging het elftal van de Duitse trainer Peter Hyballa met 5-2 onderuit bij Hannover en 5-1 tegen Zulte Waregem. Zelfs eerstedivisionist Achilles'29 was met 5-1 veel te sterk.

Quincy faalt van elf meter

Pas in de 34e minuut ontbrande de wedstrijd tegen Sociedad met een doelpunt van de Spanjaarden. Srdan Babic kopte ongehinderd een hoekschop achter Joshua Smits: 0-1. NEC kreeg daarna dé kans op de gelijkmaker maar Quincy Owusu-Abeyie miste een strafschop. Sociedad nam na rust het heft weer in handen en scoorde via Juanmi 0-2.