NEC verliest wéér, want laat zich thuis kloppen door Sparta

admin • 22:36, 25-02-2017 / Laatste Update: 03:47, 07-01-2024

NEC heeft in eigen huis klop gekregen van Sparta. In een bedroevend slechte en saaie wedstrijd werd er maar 1 keer gescoord. Paco van Moorsel scoorde het enige doelpunt namens de bezoekers. De thuisclub had daarvoor al kunnen scoren, maar Breinburg miste de penalty: 1-0.

Gemiste pingel NEC

Gregor Breinburg miste na een kwartier de opgelegde mogelijkheid om NEC op een 1-0 voorsprong te zetten. Hij verzuimde namelijk de door scheidsrechter Martin van den Kerkhof gegeven strafschop te benutten, want keeper Roy Kortsmit stopte die. Spartaan Mart Dijkstra was te laat en legde Julian von Haacke neer.

Bezoekers scoren wel

Paco van Moorsel wist namens de bezoekers in de 33e minuut wel te scoren. Na goed doorstomen op de rechterflank van Denzel Dumfries kon hij ook nog een puike voorzet afleveren, waardoor Van Moorsel 'm eigenlijk alleen nog maar in de hoek hoefde te schieten.

NEC onmachtig

NEC probeerde in de 2e helft wel terug te komen, maar het leek een beetje onmachtig. Tot echt grote kansen kwamen ze niet. Sparta kreeg daarentegen via Calero Ruiz een enorme kans in de 69e minuut, maar hij maaide over de bal heen.

Dumic in de spits

Centrale verdediger Dario Dumic werd nog naar voren gestuurd als gelegenheidsspits, maar dat mocht niet baten. Ondanks een schotje van Dumic en een uithaal van Ofusu kwam NEC niet tot écht grote kansen.

Vijfde nederlaag op rij voor NEC

Het verlies tegen Sparta betekent alweer de 5e nederlaag op rij voor NEC. Daardoor zijn ze van het linkerrijtje afgezakt naar een 12e plek. Sparta komt dankzij de overwinning op 22 punten, gaat Roda JC voorbij en staat nu 14e.