NEC heeft videoscheidsrechter niet mee, maar wint wel makkelijk van Achilles

Pro Shots / David van Haren

admin • 22:22, 24-10-2017 / Laatste Update: 19:41, 07-01-2024

NEC heeft na een heet avondje in Nijmegen de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. 2 keer zagen de Nijmegenaren een beslissing teruggedraaid worden en dat was niet echt voordelig voor de club uit de Jupiler League, maar ze wonnen wel van de amateurs van Achilles: 3-0.

Eerst geel, dan rood

Na iets meer dan een kwartier spelen, zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit voor NEC. Alberto werd in 2de instantie terecht met rood van het veld gestuurd en dus moest NEC een groot deel van de wedstrijd met 10 man verder. Profiteren kon Achilles er niet echt van want NEC bleef de betere ploeg. Arnaut Groeneveld maakte vlak voor rust de 1-0 voor de thuisploeg na een prima aanval.

Weer videoref in actie

In de 2de helft had de videoscheids weer een belangrijke rol. NEC dacht een penalty te krijgen, maar na het bestuderen van de beelden bleek de overtreding buiten de 16-meter gemaakt te zijn. Opnieuw werd terecht de beslissing van de scheidsrechter in het veld teruggedraaid. Even later was het alsnog gedaan met Achilles Patrick-Prosper Fini werd met zijn 2de gele kaart van het veld gestuurd en Kadioglu maakte vlak daarna de 2de Nijmeegse treffer. Vlak voor tijd zorgde Mohamed Rayhi ook nog voor de 3-0.

Zo komt er een einde aan het bekertoernooi van Achilles dat in de vorige ronde nog stuntte door NAC uit te schakelen.