Nederland krijgt na knappe comeback toch het deksel op de neus tegen Duitsland

admin • 23:34, 24-03-2019 / Laatste Update: 07:50, 05-01-2024

Het Nederlands elftal heeft opnieuw met3-2 verloren van Duitsland. In de Johan Cruijff-Arena knokte de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zich na een belabberde eerste helft (2-0 achter) nog wel terug tot 2-2, maar in de laatste slotfase scoorde Nico Schultz de pijnlijke 2-3.

De comeback had eerst verdacht veel weg van die van een paar maanden geleden. Toen knokte Oranje zich terug van een 2-0 achterstand. Toen scoorde Virgil van Dijk in de laatste minuten van de wedstrijd de gelijkmaker. Die was toen goed voor de groepswinst in de Nations League. Nu was het Duitsland dat pijnlijk laat scoorde.

Speldenprik wordt doodsteek

Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel vertrouwen in een goede afloop voor Oranje. Dat optimisme maakte eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal plaats voor lichte angst. Onze oosterburen zette Oranje direct onder druk en deelde de eerste speldenprikjes uit.

In de 15e minuut werd een zo’n speldenprik een doodsteek. Leroy Sané kon na een voorzet van Nico Schulz van dichtbij uithalen en schoot de bal achter Jasper Cillessen. De sterspeler van Manchester City kreeg alle ruimte omdat Matthijs de Ligt op ongelukkige wijze uitgleed.

Dit is niet de start waar Oranje op hoopte...

Leroy Sané schiet de sterk gestarte Duitsers op 0-1.#ekkwalificatie #neddui pic.twitter.com/XdnuklVgrn

— NOS Sport (@NOSsport) 24 maart 2019

Kansen voor Babel

Niet de start waar Oranje op had gehoopt, maar de eerdere Nations League-ontmoeting in Duitsland leerde de ploeg van Ronald Koeman dat opgeven absoluut geen optie was. De mouwen werden opgestroopt en de jacht naar de gelijkmaker geopend.

Vooral Ryan Babel kon zich wel voor z’n kop slaan. De aanvaller van Fulham kreeg 2 keer in korte tijd een enorme kans op de 1-1. 2 maal werd hij door Quincy Promes weggestuurd, 2 maal redde Manuel Neuer knap.

Iets met een deksel en een neus

Zoals wel vaker in de voetballerij vloog de bal er precies in de sterkere fase van Oranje aan de andere kant in. Serge Gnabry werd diep gestuurd en dribbelde van de linkerkant naar zijn rechterbeen, waarmee hij schitterend binnen krulde.

Een serieus harde tik, die het Nederlands Elftal ook niet zomaar te boven kwam. Aan de andere kant groeide het zelfvertrouwen van de Duitsers als kool. Cillessen moest nog een paar keer handelend optreden om te voorkomen dat de thee niet nog zuurder zou smaken.

Zo! Een geweldige goal van Serge Gnabry 🎯⚽

Het staat 0-2 in de Johan Cruijff Arena.#neddui #ekkwalificatie pic.twitter.com/9sfE61o5a7

Neuzen dezelfde kant op

In die rust heeft Ronald Koeman duidelijk laten weten niet zo blij te zijn met het vertoonde spel uit de eerste helft. De bondscoach liet Ryan Babel in de kleedkamer afwachten, Steven Bergwijn verving hem.

De tweede helft kon niet beter starten voor Oranje. In de 49e minuut kopte Matthijs de Ligt de aansluitingstreffer binnen op aangeven van Memphis Depay. Het was de eerste goal voor de Ajacied in het shirt van Oranje.

De aansluitingstreffer voor Oranje!

Matthijs de Ligt maakt er met zijn eerste interlandgoal 1-2 van 🔶🦁#neddui #ekkwalificatie pic.twitter.com/p1f41uwwkS

Comeback compleet!

Het bleek wel dat Nederland de Nations League-wedstrijd in Duitsland nog niet was vergeten. Destijds schoot Virgil van Dijk ‘ons’ in de slotfase op gelijke hoogte, dit keer stond het na 63 minuten al weer gelijk. De aanvaller van Lyon frommelde zich in het strafschop van Duitsland vrij en schoot knap raak, tot vreugde van zijn bondscoach.

Juichen! #neddui pic.twitter.com/f6Dn9dRtzj

Pijnlijke slotfase

Waar iedereen hoopte en wachtte op misschien zelfs wel de winnende treffer, kwam de 2-3 in de slotfase heel hard aan.