Nederland onder 17 wint in blessuretijd van Noord-Ierland in EK-kwalificatie

Brian Vesseur • 21:54, 22-03-2023 / Laatste Update: 04:28, 12-12-2023

Nederland onder 17 heeft in de laatste minuten gewonnen van Noord-Ierland in de EK-kwalificatie. Woensdagavond werd het 2-1 in Noordwijk. Oranje zit in een poule met Engeland, Denemarken en dus Noord-Ierland. Een 1e plek levert een ticket naar het WK op, maar een 2e plek hoogstwaarschijnlijk ook. Van de 8 nummers 2 in alle poules gaan er 7 naar het EK.

Ryan Donnelly maakte na 33 minuten de 1-0 voor de bezoekers uit Noord-Ierland. Enoch Mastoras (AZ) zorgde in de 66e minuut voor de gelijkmaker. In de 91e minuut won Nederland uiteindelijk door een doelpunt van Tygo Land: 2-1.

Bij de onder 17 van Nederland stonden Jorrel Hato en Shaqueel van Persie in de basis. Hato debuteerde in 2023 in Ajax 1 en Van Persie is de zoon van de legendarische Robin van Persie.