Nederland na Schotland koning van de coëfficiëntpunten 2019/2020

20 september 2019

EPA

Ons land heeft het vorig jaar echt tering goed gedaan als het aankomt op het verzamelen van punten voor Europees voetbal. Ook deze week weer werden er punten geharkt, waardoor we steviger 9de staan op de beroemde coëfficiëntenranglijst. Alleen Schotland verzamelde deze jaargang meer punten.


Veel van de punten die 'we' hebben verzameld zijn te danken aan de winstpartijen van clubs uit ons land in de Europese voorrondes. Maar ook al aan potjes van deze week. Ajax (3-0 tegen Lille), PSV (3-2 tegen Sporting Lissabon) en AZ (2-2 tegen Partizan Belgrado).

Doei Oekraïne, Turkije en Oostenrijk
Directe concurrenten Oekraïne, Turkije en Oostenrijk blijven zo voorlopig onder Nederland. Die eerste 2 landen werden pas afgelopen maand gepasseerd, Oostenrijk al in een eerder stadium. Nederland begon dit seizoen op de 12de plek.

Vasthouden
De huidige negende plek geeft, zoals eerder uitgelegd, gunstige perspectieven. De kampioen van de eredivisie plaatst zich dan vanaf 2021 hoogstwaarschijnlijk direct voor de Champions League, waarbij de nummer 2 van Nederland ten opzichte van nu een voorronde later instroomt (derde in plaats van tweede voorronde). Vasthouden dus!