Nederlands betaald voetbal volgt voorlopig niet het voorbeeld van de amateurs

1 april 2020

BSR Agency

Het besluit van de KNVB om dit seizoen geen eindstanden op te maken voor het amateurvoetbal heeft vooralsnog geen consequenties voor het profvoetbal. Hoe het betaald voetbal in Nederland dit seizoen wordt afgewikkeld, moet nog volledig worden bepaald.


In het amateurvoetbal worden geen kampioenen, promovendi en degradanten aangewezen. Het is ook niet zo dat die lijn dan ook meteen zou gelden voor de profsector, zo laat de KNVB weten.

3 scenario's
De KNVB werkt momenteel met 3 scenario’s. Of de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden voor 30 juni uitgespeeld. Of dat gebeurt na 30 juni. In een 3e scenario worden de competities niet uitgespeeld. De bond werkt in principe van scenario naar scenario en hoopt woensdag op meer duidelijk over de haalbaarheid van scenario 2. Daar is hulp van de UEFA en de FIFA bij nodig. Die bonden zouden regels moeten aanpassen om het voetbalseizoen te kunnen verlengen tot juli en/of augustus. En dat schijnen de grootste bonden te willen.

Belrondje
De UEFA komt woensdag met voorstellen tijdens een telefonische vergadering met zijn 55 aangesloten bonden. Ook de KNVB praat mee.