Nice straft ook op halve kracht domme fouten van Vitesse af (video's)

Martijn Baars • 23:08, 28-09-2017 / Laatste Update: 12:46, 08-01-2024

Vitesse heeft ook de 2e groepswedstrijd in de Europa League verloren. In en tegen Nice werd het 3-0. En dat was nog maar een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Zelfs op halve kracht had de Franse ploeg totaal geen moeite met Vitesse. Het zag er soms misschien prima uit wat de Arnhemse ploeg deed, maar bang werd Nice er geen seconde van. Door domme fouten bij Vitesse, kon de thuisploeg met een simpele zege van het veld stappen en toewerken richting de wedstrijd van het jaar tegen Olympique Marseille komend weekend.

Prima openingsfase, toch 1-0 achter

Vitesse opende prima in Frankrijk, maar keek na een dik kwartier spelen toch al tegen een 1-0 achterstand aan. Nice-verdediger Dante kopte een corner in de voeten van de geheel vrijgelaten Alassane Plea. Die maakte oog-in-oog met Vitesse-doelman Remko Pasveer geen fout.

⚽️ | Nice op voorsprong tegen Vitesse. Pléa tikt bij de tweede paal binnen: 1-0. #nicvit pic.twitter.com/pKssTFBTzv

— FOX Sports (@FOXSportsnl) September 28, 2017

Weer een fout

Net voor de pauze werd het nog erger voor Vitesse. De bezoekers waren helemaal niet veel minder dan Nice, maar kregen ook weer door een domme fout een goal tegen. Thulani Serero speelde een waardeloze bal op eigen helft, waardoor Allan Saint-Maximin oppikte en richting de goal van Pasveer dribbelde. Toen tot zijn verbazing geen van de 4 Vitesse-verdedigers ingreep, schoof hij de bal in de lange hoek: 2-0.

Pikkedonker in Nice

Trainer Henk Fraser greep in de rust in. Alexander Büttner, die de fout in ging bij de 1-0 en niet ingreep voor de 2-0, mocht de douche in en werd vervangen door Lassane Faye. Die stond, net als iedereen in het stadion, een dikke 5 minuten na rust raar te kijken. Ineens floepten alle lampen uit en was het pikkedonker in Nice. Na een staking van 10 minuten ging de wedstrijd verder.

Vrije trap Bruns op de paal

Vitesse pakte in het restant van de wedstrijd het redelijke spel weer op. Maar de eerste kans duurde nog tot de 63e minuut. Thomas Bruns krulde een vrije trap op de binnenkant van de paal. Keeper Cardinale van Nice stond aan de grond genageld, maar kon opgelucht ademhalen toen de bal voor zijn goal langs stuiterde.

OP DE PAAL! #nicvit #voetbalinside #UEL pic.twitter.com/DWEZwOVKSF

— Voetbal Inside (@VoetbalInside) September 28, 2017

Na de kleine Arnhemse storm donderde het niveau van de wedstrijd weer in elkaar. Nice vond de 2-0 tussenstand wel prima en wilde vooral geen onnodige krachten verspelen voor de derby tegen Marseille. Vitesse kon domweg niet veel beter, maar gaf ook niet op.

Toch nog een goaltje: 3-0

Toch scoorde Plea nog een keertje. Bij de eerste de beste keer dat Nice een beetje aanzette, prikte de spits mooi raak na een één-tweetje. Al ging keeper Pasveer niet helemaal vrijuit, omdat de bal in de korte hoek geschoten werd.

3-0! Mag het licht uit? 💡 #nicvit #voetbalinside #UEL pic.twitter.com/UJsV8GjYAQ

Nog altijd 0 punten

Na 2 potjes staat Vitesse nog altijd op 0 punten. Omdat Lazio Roma thuis ook won van Zulte-Waregem (2-0), gaan Lazio en Nice nu aan kop met 6 uit 2. Zulte-Waregem heeft net als Vitesse 0 punten. Het niveauverschil is dus al wel duidelijk.

[poules_game teasertext="" team="vitesse" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]