Nieuwe begrotingen Eredivisieclubs: top 3 mijlenver voor op de rest

11 augustus 2017

Pro Shots

De nieuwe begrotingen van de Eredivisieclubs voor komend seizoen zijn bekend. Wat opvalt is dat Feyenoord de grootste stijging kent, de begroting van PSV zwaar terugvalt en deze 2 clubs samen met Ajax mijlenver voorliggen op de rest van de Eredivisieclubs.


Feyenoord werd vorig jaar kampioen en speelt daarom dit seizoen in de Champions League. Dit zorgt voor een boost in de begroting van 5 miljoen, de grootste stijging van alle clubs. Met een budget van 64 miljoen euro heeft het nog altijd wel de kleinste begroting van de traditionele top 3.

FC Twente volgt met een budget van bijna 30 miljoen, meer dan de helft minder dan dat van de regerend landskampioen.

Terugslag
Ajax blijft stabiel op 80 miljoen staan, maar PSV zakt door het gemis van Europees voetbal dit seizoen zwaar terug van 85 naar 70 miljoen euro. Ook FC Groningen, dat vorig jaar na de bekerwinst ook in Europa mocht spelen, kent een terugslag in de begroting, al is deze niet zo groot als bij PSV.

Promotie
NAC Breda en VVV Venlo zijn weer terug in de Eredivisie en dat merken ze op de financiële afdeling. Ook de budgetten van de clubs zijn gepromoveerd naar het hoogste niveau, met een stijging van 3,6 (NAC) en 3,2 miljoen euro (VVV).