Nieuwe dreun voor Achilles’29: punt in mindering en daardoor op degradatieplek

8 april 2019

Eveline van Elk/De Gelderlander

Het gaat niet zo lekker met Achilles'29. De ploeg degradeerde in 2017 uit de Eerste Divisie en beleeft sindsdien een vrije val. Inmiddels bivakkeert Achilles in de onderste regionen van de Derde Divisie. Met dank aan de KNVB, want die hebben de club een staf opgelegd.


Dat schrijft - jawel, 'die k*tkrant' - De Gelderlander. De KNVB heeft Achilles'29 een punt afgenomen, omdat er iets mis is met de aanlevering van de financiële stukken. Wat er precies fout is gegaan, houdt de KNVB in het midden.

Financieel niet lekker
De bond meldt alleen dat Achilles 'meerdere malen niet heeft voldaan aan licentievoorwaarde F.01'. Die eis heeft betrekking op de aanlevering van de financiële jaarstukken. De licentiecommissie toetst of de papieren tijdig, juist en volledig zijn ingeleverd.

Achilles kampt al lange tijd met financiële problemen. Na de degradatie uit de Eerste Divisie ging de bv van de Groesbeekse club failliet. Daarna kwam ook de vereniging in de problemen. Maar voorzitter Pjotr van der Horst stelde half januari in een interview dat er 'geen acute financiële nood' is.

Op naar de hoofdklasse?
Zoals gezegd bungelt Achilles'29 ergens onderaan in de Derde Divisie. Waar precies? Door de puntenmindering op de 17de plek. Een rechtstreekse degradatieplek. De ploeg van trainer Arno Arts won zaterdag van Eemdijk (0-2), maar die ploeg gaat Achilles nu voorbij. Op doelsaldo staat de club uit Groesbeek 17de.