Noordwijk knikkert Sparta uit het KNVB bekertoernooi

Martijn Baars • 23:49, 25-09-2018 / Laatste Update: 03:11, 06-01-2024

Noordwijk heeft voor een behoorlijke stunt gezorgd door Sparta Rotterdam uit het KNVB bekertoernooi te gooien. Het stond lang gelijk in Noordwijk, maar uiteindelijk maakte Sabir Akachau-Achefay in de 80ste minuut de winnende voor de thuisploeg, 3-2.

Sparta schrok zich een hoedje toen het na 8 minuten al een eerste doelpunt om de oren kreeg van Denzel James. Daarna zette de club uit Rotterdam aan en kwam het nog in de eerste helft op voorsprong dankzij 2 doelpunten van Abdoulrahmane Harroui.

Noordwijk maakt het af

Na rust maakte Raies Roshanali in de 52ste minuut gelijk en dat bleef het een tijdje. Tot Akachau-Achefay in de 80ste minuut het winnende doelpunt maakte na een pass van James.

Amateurs verslaan profs

Sparta is niet de eerste profclub die er uitvliegt tegen amateurs. Eerder op de avond werd Telstar al met 5-0 verslagen door AFC.