Nouri hielp Frenkie de Jong Ajax boven PSV kiezen én keurde de stap naar Barça goed

26 maart 2020

EFE Sports

Frenkie de Jong had niet voor Ajax gevoetbald als hij geen goede band had gehad met Abdelhak Nouri. Dat onthulde de middenvelder donderdagavond bij De Wereld Draait Door, die een hele uitzending besteedde aan Nouri.


De Jong en Nouri sliepen als jeugdinternationals van Oranje Onder 19 samen op 1 kamer. Frenkie had toen al besloten weg te gaan bij Willem II en hij had de keuze uit PSV of Ajax. "PSV was eerder en had dus mijn voorkeur. Maar Appie sprak de hele tijd op mij in dat ik naar Ajax moest komen, want dan konden we allemaal samen voetballen. Toen Ajax kwam heb ik daar wel aan gedacht en koos ik uiteindelijk ook voor die club. Die straalde wat meer uit en ik had het idee dat mijn lichting die daar speelde beter was dan bij PSV."

Hersenschade
Bij die laatste zin keek Frenkie Steven Bergwijn lachend aan. Die koos juist voor PSV toen het in de jeugd van Ajax niet lekker liep. Maar ook in de latere carrière van De Jong speelde Nouri een belangrijke rol. Ook na zijn ineenstorting op het veld in 2017 en de daarbij komende hersenschade had Nouri invloed op de keuze van De Jong.

FC Barcelona
"Ik zat in de periode dat ik moest kiezen tussen FC Barcelona en een paar andere clubs. Ik was bij Nouri en zijn familie en we hadden het erover. Zijn moeder kwam binnen en vroeg aan Appie bij elke club of ik daar naartoe moest gaan. Bij Barcelona reageerde hij door zijn wenkbrauw op te trekken. Een teken dat hij die club het beste vond voor mij. Dat was een mooi moment voor mij en zijn familie."

De uitzending werd online massaal gecomplimenteerd. Twitter stroomde over van emoties.