Ogbeche weer terug van blessure in gewonnen oefenwedstrijd Willem II

Wilber Hack

Martijn Baars • 20:33, 05-10-2017 / Laatste Update: 16:01, 12-12-2023

Willem II speelde donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Club Brugge en won met 1-0. In Loon op Zand maakte Bartholomew Ogbeche na 8 maanden blessureleed zijn rentree.

In de 1e helft waren de beste kansen voor de Tilburgers. Willem II kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal van de Belgen, maar kreeg de bal niet in het netje. Ogbeche maakte zijn eerste minuten na langdurig blessureleed. Hij maakte na een halfuur plaats voor Jordy Croux.

Goed gevoel

Ogbeche liet voor de wedstrijd nog weten blij te zijn dat hij eindelijk terug is. "Als je weer wedstrijden mee kan doen, voel je je echt voetballer".

Pingel

Na rust was Willem II opnieuw de betere ploeg. Fernando Lewis kwam in het veld voor Jordens Peters, die in de kleedkamer achterbleef. Het was Freek Heerkens die uit een corner op de lat kopte en Fran Sol gleed een voorzet van Lewis naast.

Na 70 minuten was het Sol die vanaf 11 meter de score opende. Daniel Crowley, die was ingevallen voor Thom Haye, werd onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. Sol benutte de penalty: 1-0.