Oh oh, kwalificatie voor WK 2022 gaat nog heel zwaar worden voor Oranje

4 december 2019

Pim Ras Fotografie

Het gaat nog een flinke kluif worden voor het Nederlands 11-tal om zich te plaatsen voor het WK2022 in Qatar. De kwalificatie moét namelijk winnend worden afgesloten. In Europa zijn alleen de 10 groepswinnaars zeker van een rechtstreeks ticket. De overige 3 plaatsen worden verdeeld via play-offs. 


De 55 deelnemende Europese landen zullen in 10 groepen worden onderverdeeld. De 10 poulewinnaars plaatsen zich direct voor het eindtoernooi.

De 10 nummers 2 gaan de play-offs in, samen met 2 teams uit de Nations League (2020-2021). Deze 12 landen gaan 3 trajecten in, met een halve finale en een finale, beide gespeeld over 1 wedstrijd. De 3 winnaars van de finale plaatsen zich voor het WK.

Zware loting
Bij de loting voor de volgende Nations League zit Oranje samen met Portugal, Engeland en Zwitserland in pot 1. Zij zijn dus geen mogelijke tegenstanders van het Nederlands elftal. Oranje kan wel loten tegen België, Frankrijk, Spanje en Italië uit pot 2. Bosnië, Oekraïne, Denemarken en Zweden zitten in pot 3 en Kroatië, Polen, Duitsland en IJsland in pot 4.