Onderhandelingen tussen Sparta en Trabzonspor over Halil Dervisoglu liggen stil

21 juni 2019

foto: Carla Vos

De onderhandelingen tussen kersverse eredivisionist Sparta en Trabzonspor over een overgang van Halil Dervisoglu naar de Turkse club verlopen stroef. Vrijdag gingen de partijen uit elkaar zonder dat er met elkaar overeenstemming is bereikt over een transfer van de spits.


"Het gat tussen wat zij bieden en wat wij willen is veel te groot", stelt technisch manager Henk van Stee van de Rotterdamse club tegen AD-journalist Dennis van Bergen. Halil Dervisoglu geldt als hét talent van Sparta.

Om die reden wil de Rotterdamse club per se 'de hoofdprijs' voor de aanvaller, zodra hij vertrekt. Het Turkse Trabzonspor, waar de spits met Turkse roots al vanaf kinds af aan supporter is, is het meest concreet voor de in Spangen opgeleide speler.

Bod omhoog
Trabzon heeft het 1e bod van 700.000 euro inmiddels 2 keer verhoogd. Overeenstemming over een overgang is er alleen nog niet. "We snappen dat Halil een emotionele band heeft met Trabzonspor", stelt technisch manager Henk van Stee van de Spangenaren.

"Maar ons belang is Sparta. Wij willen het juiste bedrag voor hem ontvangen. Anders gaat de transfer niet door." Hoewel de Trabzonspor-delegatie vrijdagavond weer terugvliegt naar Turkije, is de verwachting dat de komende dagen verder onderhandeld zal worden over een overgang van de spits met het tot medio 2021 doorlopende contract.

Gewild
Behalve de Turken, wordt de talentvolle aanvaller door nog veel meer ploegen in de gaten gehouden. De jeugdinternational wordt een grote toekomst voorspeld.