Ongeïnspireerd PSV loopt bij Heracles tegen het eerste puntenverlies aan

27 september 2020

BSR Agency

PSV is zondagavond tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij Heracles in Almelo bleef het 1-1. De Eindhovenaren zagen er ongeïnspireerd uit en hadden eigenlijk nooit recht op meer dan een punt.


Hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn VAR. Het begon allemaal met een penalty voor Heracles in de eerste helft. Nick Viergever verdedigde raar uit en kreeg daarbij de bal op zijn bovenarm of zijn schouder. Kamphuis gaf meteen een pingel en de VAR kon niet 100 procent zeker zeggen of dat de juiste beslissing was. Daarom bleef de pingel staan en benutte Rai Vloet (ex-PSV) de strafschop: 1-0.

Driedubbele wissel
PSV-trainer Roger Schmidt startte zonder onder anderen Donyell Malen en gaf Bruma en Michal Sadilek de kans vanaf de aftrap. In de rust moest de Duitser echter al ingrijpen, want het leek nergens op wat PSV liet zien. Sadilek, Mo Ihattaren en Mauro Junior bleven in de kleedkamer. Malen, Ryan Thomas en Noni Madueke kwamen in de ploeg.

Penalty PSV
Met hen erbij werd PSV wel iets beter, maar tot kansen kwam het maar niet. Weer moest een penalty er aan te pas komen om een doelpunt te verzorgen. Madueke werd in het strafschopgebied aangetikt: pingel. Al vroegen ze bij Heracles zich af of Dumfries in de aanval niet aan het shirt van zijn tegenstander ging hangen. De VAR vond het niks en dus scoorde Philipp Max de gelijkmaker: 1-1.

Daar bleef het bij, waardoor PSV voor het eerst puntenverlies lijdt.