Ongekende stunt Willem II: 1ste eredivisie-verlies van Ajax dit seizoen

BSR/Soccrates

admin • 23:08, 06-12-2019 / Laatste Update: 07:15, 07-01-2024

Willem II heeft in de Johan Cruijff Arena nog maar eens even laten zien waarom het 4de staat in de Eredivisie. De Tilburgers kwamen voor rust met 0-1 voor en stonden die voorsprong ook niet meer af! Ze maakten er zelfs 0-2 van. Zo verliest Ajax voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie.

In de 1ste helft kwam Willem II vlak voor rust op 0-1. Mike Ndayishimiye schoof de bal vanaf 11 meter rustig binnen nadat Sergiño Dest een penalty veroorzaakte. Het leek erop dat Willem II-aanvoerder Jordens Peters hands maakte voorafgaand aan de counter van Willem II die tot de penalty leidde, maar die handsbal werd volgens de regels niet bestraft.

Willem II houdt stand

In de 2de helft was het aan de koploper om de nummer 4 van de Eredivisie kapot te spelen. Dat ging maar moeizaam. Ten Hag wisselde wel en hoopte met Siem de Jong in plaats van Noa Lang te forceren, maar dat pakte ook niet helemaal uit zoals gehoopt.

2-0!

In plaats van dat de bezoekers met de rug tegen de muur werden gezet, lukte het Willem II ook in de 2de helft om op de vijandelijke speelhelft gewoon te blijven voetballen. Sterker nog: ze maakten er gewoon 0-2 van! Damil Dankerlui schoot door de benen van Tagliafico vanuit de rechter zijkant van het strafschopgebied de bal in de verre hoek.

Ajax nog steeds ruim aan kop

Met 41 punten uit 16 wedstrijden blijft Ajax nog wel gewoon bovenaan staan. Als AZ dit weekeinde wint, komt het op 38 punten uit 16 wedstrijden.