Helemaal niemand zag de ongelukkige rode kaart van Spierings tegen Feyenoord

11 november 2019

Soccrates Images

Heh? Stijn Spierings kreeg zondag tegen Feyenoord een directe rode kaart. Helemaal niemand, ook de camera's van Fox Sports, zag het gebeuren. Maar waarom kreeg Spierings die kaart? Hij sloeg per ongeluk de gele kaart die scheidsrechter Danny Makkelie aan hem gaf uit zijn handen.


Erg zwaar gestraft, vindt RKC. Zij gaan dan ook in beroep. Spierings is overigens wel gewoon geschorst volgende week. Hij kreeg een 5de gele prent, dus schorsing. RKC wil in beroep gaan tegen de directe rode kaart waardoor Spierings nog een duel zou moeten missen.

Ongelukkig moment
'Het moment van de rode kaart, waarbij Spierings zonder enige vorm van opzet de gele kaart uit de hand van scheidsrechter Makkelie tikte, werd bestraft met een directe rode kaart. De aanklager betaald voetbal heeft hiervoor een schikkingsvoorstel gedaan van nog één duel schorsing. RKC Waalwijk en Spierings gaan niet akkoord met dit voorstel en gaan dus in beroep', laat de club via een statement weten.

Zo eindigde de avond voor Spierings nog erger dan het al was. RKC stond na 20 minuten op een onverwachte 0-2 voorsprong, maar zag Marcos Senesi in de 85ste minuut de 3-2 maken voor Feyenoord.