Onmachtig NAC Breda verliest thuis van MVV (video)

Robert Hüsken • 00:39, 20-08-2016 / Laatste Update: 19:44, 07-01-2024

NAC Breda heeft het eerste puntenverlies van de competitie te pakken: MVV Maastricht won in Breda met 1-2.

In de eerste helft stond NAC veel onder druk en creëerde het aanmerkelijk minder dan de bezoekers, die voor vanavond nog maar een puntje hadden. De 0-1 van Verheydt paste in het spelbeeld van een gevaarlijker MVV. NAC kreeg het niet echt voor elkaar veel gevaarlijk te worden en worstelde zich naar de rust.

Daarna was het binnen twee minuten raak, toen Kevin van Diermen van dichtbij de bal tegen de touwen joeg na terugleggen van Dessers. Net na het uur werd het nog moeilijker voor NAC toen de debuterende Verschueren met rood weg werd gestuurd na lichtjes neertrekken van Güvenc. Tot overmaat van ramp verdween ook de vrije trap van Ciranni in de linker bovenhoek.

NAC had daarna een paar kansjes, maar mocht vooral niet klagen dat de gasten een aantal overtalsituaties slecht uitspeelden.