Onschuldige naamgenoot ‘Hitlergroet’-sukkel kapotgemaakt op social media

20 november 2019

BSR/Soccrates

Sinds Ahmed Mendes Moreira van Excelsior racistisch werd bejegend door zogenaamde 'fans' van FC Den Bosch is er een online klopjacht ontstaan naar de man die op de beelden een Hitlergroet lijkt te maken naar Moreira. Je zou maar net dezelfde naam hebben als de man die van deze bizarre actie verdacht wordt.


Dat overkwam Tijs (35) uit Boxmeer, zijn hele naam noemen we natuurlijk expres niet. Hij vertelt bij Omroep Brabant hoe hij online opeens wordt achtervolgd en hij krijgt allerlei minder aardige verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Tijs heeft toevallig dezelfde naam als de man die mogelijk de Hitlergroet maakte. "Opeens kreeg ik berichten op Facebook van wildvreemden binnen met allerlei verwensingen."

"Ze sturen me dat ik een zielig jongetje ben, dat soort dingen", terwijl hij helemaal niet lijkt op de man op de beelden.

Profiel openbaar zetten
Waar je misschien verwacht dat je dan juist snel je profiel helemaal zou afsluiten deed Tijs juist het tegenovergestelde: hij zette zijn profiel op 'openbaar'. Zo kon hij laten zien dat hij totaal onschuldig is en niks te verbergen heeft. "Min vrouw wilde dat ik mijn profiel offline haalde, ik zei: 'Dat is dus precies wat ze willen, dat ga ik niet doen.' Zo ben ik niet."

Naar de politie
Voor de zekerheid heeft de 35-jarige inwoner van Boxmeer maar wel vast contact opgenomen met de politie. "Bontje komt om zijn loontje. Je voelt het nog wel. Dat soort dingen", vertelt hij over de dreigementen die zijn inbox binnenkomen. "Ik wil er melding van maken dat dit speelt, mocht er in de toekomst iets gebeuren dan weten ze wat er aan de hand is."